niedziela, 16 marca 2014

Wizyta w Horchaterii de Santa Catalina

Będąc w Hiszpanii trzeba choć raz spróbować ichniego chłodzącego napoju, zwanego horchata. Jest on produkowany ze słodkich bulw cibory jadalnej z dodatkiem cukru, wody i lodu. Może rzeczywiście jest chłodzący, ale moim zdaniem mdły. Przed wyjazdem do Hiszpanii naczytałam się, że jest przepyszny, że wszyscy piją go codziennie, a nawet kilka razy dziennie... Może jestem jakaś inna, ale dla mnie może po prostu nie istnieć... Warto oczywiście spróbować, bo w Polsce się z nim nie spotkamy, ale dla mnie było to raczej miłe, nowe doświadczenie, niż niebiańska przyjemność;) Zdecydowanie wolę dla ochłody mocne espresso z kulką lodów na przykład;))


Tradycyjna hiszpańska Horchateria
Hiszpania, Costa Blanca, Walencja...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz